Onze club

Onze club telt momenteel 52 leden en verkend elke zondagvoormiddag de West-Vlaamse polders en soms zelfs een stukje Frankrijk. Het seizoen start van 15 maart en eindigt traditioneel het 2de weekend van oktober met een koppeltijdrit. De ritte variëren tussen de 45 en 75km en worden afgelegd aan een gemiddelde van 27km/u.

Bij onze ritten op zondag wordt er uiteraard rekening gehouden met de wegcode. Er rijden altijd 2 kopmannen voor die de route aangeven en ons langs alle wegen en paden leiden. We worden achterna gereden door een volgwagen die reservewielen aan boord heeft voor als er iemand pech heeft of voor de eerste verzorging.

Het eerste weekend van september is onze traditionele daguitstap. Dit wordt afgewisseld met een dagrit vertrekkend vanuit ons lokaal, een rit vertrekkend vanop verplaatsing en zelfs een volledig weekend waar partners ook welkom zijn.

Terugkerend zijn ook onze familie BBQ eind juni en onze kaarting begin december. Dit jaar kwam er ook "Het kampioenschap van West-Vlaanderen - Koers op Rollen" bij. Een wedstrijd die gewonnen werd door een lid van ons Janus Stevens.

Ons clublokaal is café 't Rooneplezier in Woumen, daar starten we elke rit om 9u en vanaf xx mei om 8u30. Wij stoppen niet onderweg maar houden als vaste eindpunt vast aan ons clublokaal. Daar is er de mogelijkheid om iets te drinken. In de winter zorgt Sara zelfs voor verse soep.

Geschiedenis

1972, dit is het magische jaar waarin De vriesganzen werden opgestart in café "De sportwereld". Het bestuur zou 25 jaar Gilbert Senesael als voorzitter hebben, met als ondervoorzitter Henri Deschrevel en Denis Huyghe als secretaris en Roger Hendryckx als schatbewaarder. In het oorspronkelijke bestuur zetelden ook nog André Averbeke, Johan Huyghe en Robert Hoorelbeke. Na 43 jaar passeerden nog volgende bestuursleden de revue: André Hoorelbeke, Norbert Debruyne, Diego Haenebalcke, René Callens, Noël Beernaert, Freddy Mackelberg, Joseph Brimmel en Luc Huyghebaert.