Seizoen 2017!

Voila, we zijn weer zo ver. Een nieuw seizoen is gestart. En wat voor één. De openingsrit was al heroïsch met hevige wind in de Diksmuidse polders en enkele hevige buien die de sprint in het spaarbekken nòg harder.

Dit seizoen biedt enkele mooie nieuwe ritten aan en terug een razen spannend bergklassement met een klassement voor jongeren, dames en ook onze senioren komen aan bod. Alle ritte zijn terug te vinden in het rittenboekje.

Standard Post with Image

Hoe ging de koppeltijdrit??

Ook dit jaar eindigde het seizoen traditiegetrouw met een koppeltijdrit. Een boterkoek om de dag te starten, een verkennende ritje en dan één voor één er tegen aan. Wie er won? Dat zie je hier

Standard Post with Image

Wat is uw plaats in het bergklassement?

Het einde van het seizoen nadert, de verschillen worden groter, de spieren verzuurd, ... Controleer vlug of je nog iemand kan inhalen in de laatste cols of als je veilig bent in de grupetto. Er zijn nog 3 kansen om de bolletjestrui te veroveren.

Kijk hier

Rit 4, de eerste bergrit

De eerste bergrit is een feit en staat vast op film! Kijk hier hoe de eerste plaatsen in het klassement verdedigd worden.

Rit 3, een zonnige rit

De dag begon regenachtig, maar hoe dichter we bij ons eindbastion kwamen hoe meer de zon ons tegemoet kwam.

Seizoen 2016 is terug gestart

Het eerste weekend van maart is onze traditionele start van het seizoen. Het mindere weer zorgde voor een magere opkomst, ook zal een bepaald feest het peloton wel wat uitgedund hebben. Toch waren onze dapperste ridders aanwezig op de startviering, fietswijding en openingsrit. Allen hiervoor bedankt!

In het seizoen 2016 zal je terug kunnen genieten van een bergklassement, tal van activiteiten en prachtige ritten. Je wordt op de hoogte gehouden via e-mail en het merendeel van de activiteiten staat in het rittenboekje.

Ons weekend in Kluisbergen was meer dan geslaagd!

In het eerste weekend van september trokken we met een 30-tal vriesganzen naar Kluisbergen om de Vlaamse ardennen te gaan ontdekken. Op zaterdag reden we een grote rit van ruim 130km en op zondag maalden we nog 60km er bovenop. Een aparte delegatie nam er zelfs nog het lusje kwaremont bij!

En toen stonden we aan de poort bij Petra

Naar jaarlijkse gewoonte stopten we ook dit jaar terug even bij Petra. We werden verwend met een fris drankje en stukjes taart. Alvast bedankt Petra!

Wie mist de steenstraat?

Sinds 2014 zit Steenstraat niet meer in ons parcour wegens teveel risico en teveel accidenten. Maar wie toch wil genieten van kasseien kan hier enkele minuten heroïsche beelden bekijken van Parijs Roubaix. Ingezoomd op wat er met je banden gebeurd, razend door het stof. Geniet ervan!

Standard Post with Gallery
Standard Post with Gallery
Standard Post with Gallery

Rondjes draaien in gent

Naar jaarlijkse traditie gingen we ook dit jaar weer het Eddy Merckxs Wielercentrum twee uur onveilig maken. Als getalenteerde pistiers gleden we langs de hellingen en beleefden we de tijd van ons leven.

Alle foto's

"Een flandrien duwde op de pedalen tot hij niet meer wist van welke parochie hij was."

Briek Schotte
Download hier het rittenboekje - Of vraag er eentje in het lokaal